"Kvantitatív elemzés és fejlesztés - egy áttekintés

Plakát

Függetlenül attól, hogy már most matematikusi karrierben gondolkodsz, felmerülhet Benned, hogy az olyan területek ismerete, mint az analízis, valószínűségszámítás, vagy akár a számelmélet, miképp válnak hasznos alkalmazásokká és mely vállalatok tekintenének egy ilyen akadémiai háttérrel rendelkező személyre értékes csapattagként.

A "kvant" kifejezés felkeresése, rövidítés a kvantitatív elemzőre, adhat néhány ötletet, de le is szűkítheti az előtted álló tengernyi lehetőséget.

Szikszai Márton, a Morgan Stanley budapesti irodájának kvantitatív elemzője és fejlesztője, illetve a Debreceni Egyetem korábbi alkalmazottja, alig várja, hogy betekintést adjon miképp válnak a szilárd matematikai alapok képzettségek egy értékes halmazává, melyekre meredeken növekvő kereslet van a versenyszférában.

Prezentációjában a következő központi kérdéseket tekinti:

 - Mi az a kvantitatív elemző/kvantitatív fejlesztő?

 - Miért kitűnő választás haladó matematikát tanulni?

 - Merre kell legyen a fókuszod és hogyan tudsz elindulni, ha különbséget akarsz jelenti?

Az előadás nem követ rögzített formát és bátorítja a közönség tagjainak aktív részvételét. Készítsd elő kérdéseidet ha már vannak, legyél nyitott, ha még nincsenek; Márton megpróbálja a legjobb tudása szerint megadni vagy megtalálni a választ. Karrierszinttől függetlenül szeretettel várunk minden bontakozó érdeklődésű vagy matematika iránt már most fogékony hallgatót; elsőévesektől doktorjelöltekig mindenki nyerhet a részvételtől."

Az előadássorozat első állomása:

Időpont: 2020. szeptember 10., 16.30

Helyszín: M426